AlsFynBroens komité bliver udvidet med syv nye medlemmer. Der er tale om to tidligere topministre, tre folketingsmedlemmer, en forbundsformand og en DI-direktør.

AlsFynBroen – der arbejder for at skabe en sydlig Lillebæltsforbindelse mellem Als og Fyn – kan i dag præsentere en hel række nye komitémedlemmer. Og der er tale om personer på tunge poster og med imponerende CV’er.

Én af dem er Bendt Bendtsen, mangeårig K-formand, vicestatsminister og økonomi- og erhvervsminister. Senest har han været medlem af Europa-Parlamentet i 10 år, og i dag er han bestyrelsesformand for Synergi. En anden tidligere minister, Ellen Trane Nørby (V), indtræder også i komitéen. Hun er tidligere sundhedsminister og er valgt til Folketinget i Sønderborg-kredsen.

Samtidig træder Michael Svane, direktør for DI Transport, og Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal, også ind i komitéen. Det samme gør to øvrige MF’ere: Rasmus Helveg Petersen fra Radikale Venstre og Det Konservative Folkepartis transportordfører, Niels Flemming Hansen. De er valgt i henholdsvis Fyns og Sydjyllands Storkreds.

Derudover bliver Jesper Arkil, direktør i entreprenørkoncernen Arkil, også medlem.

Se alle komitémedlemmer

Formand: AlsFynBroen er i Superligaen

Bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen M. Clausen, er formand for AlsFynBroens styregruppe og komité, og han glæder sig over de nye medlemmer:

”Denne oprustning af vores komité viser klart og tydeligt, at AlsFynBroen nu er en del af infrastrukturprojekternes Superliga. En fast forbindelse vil dokumenterbart være en god samfundsinvestering både lokalt og nationalt, og projektet nyder stor opbakning fra erhvervsliv og Christiansborg. Derfor forventer vi også, at en forundersøgelse bliver udkommet af de infrastrukturforhandlinger, som snart skal til at begynde,” siger Jørgen M. Clausen og henviser til, at S, V, DF, K og R alle har udtalt, at de ønsker en statslig forundersøgelse af AlsFynBroen.

Citater fra tre af de nye medlemmer

Bendt Bendtsen, tidligere K-formand, vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister og MEP:

”Jeg ser store perspektiver i en AlsFynBro. Den vil binde Øst- og Vestdanmark meget bedre sammen, og vi ved, at broer skaber vækst. Både Fyn og Sønderjylland vil blive tæt knyttet til hinanden til stor gavn for vores virksomheder og erhvervsliv. Synergieffekterne fra innovationscentrene i Nordborg, Sønderborg og Odense vil uden tvivl blive en game changer for det lokale erhvervsliv. Jeg ser AlsFynBroen som et vigtigt element i fremtidens vækst og udvikling i Syddanmark.”

Michael Svane, direktør i DI Transport:

”AlsFynBroen er uden tvivl et infrastrukturprojekt, som danskerne kommer til at høre meget om i årene, der kommer. Det er en forbindelse, der vil skubbe til væksten og udviklingen lokalt. Og som samtidig vil blive en vigtig brik, når det kommer til at fremtidssikre de overordnede trafikforbindelser mellem Øst- og Vestdanmark i fremtiden.”

Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal:

”Det er vigtigt for den samlede industri, at vi har en god infrastruktur i Danmark. Det gælder både for de ansatte, der hver dag skal på arbejde, og for virksomhederne, der skal have fragtet varer og serviceydelser. Derfor er Dansk Metal aktivt engageret i debatten og arbejder med hele tiden at holde Danmarks infrastruktur opdateret. Vi vil arbejde for ethvert projekt, der kan have en positiv betydning for industrien og dens ansatte.”

Robot-iværksætter fra Odense bliver næstformand

Udover udvidelsen af komitéen skiftes der også ud i AlsFynBroens formandskab. Esben Hallundbæk Østergaard, grundlægger af Universal Robots, er ny næstformand. Han overtager posten fra direktør i møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, der fortsætter som komitémedlem. Den nye næstformand siger:

”Robotindustrien er en boomende branche, og klyngen i Odense er én af verdens førende. Hvis vi i Danmark skal udbygge denne globale førerposition og gøre robotindustrien til et nyt dansk eksporteventyr, så er det helt afgørende, at klyngen kan vokse og udvikle sig. Netop her er AlsFynBroen enormt spændende, fordi den vil forbinde robotklyngen med de store industrivirksomheder i Sønderjylland. Det vil åbne døren for helt nye samarbejder og alliancer, og i mine øjne er det netop den slags synergier, som Danmark har brug i fremtiden,” og tilføjer:

”Samtidig ser jeg forbindelsen som en kærkommen modvægt til de globale tendenser, vi ser for tiden, hvor lande og regioner har en tendens til at lukke sig om sig selv. Jeg tror på, at bedre forbindelser giver bedre vækstvilkår, som så giver os bedre muligheder for at bevare vores velstand.”

Udover tilgangene er transportminister Benny Engelbrecht (S) samtidig trådt ud af komitéen på grund af sin nye stilling.

Udover tilgangene er transportminister Benny Engelbrecht (S) samtidig trådt ud af komitéen på grund af sin nye stilling.

Om AlsFynBroen

AlsFynBroen er et samarbejdsprojekt mellem Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, som startede i 2017. Formålet med samarbejdet er at fremme realiseringen af en fast Fyn-Als forbindelse og at indsamle og formidle viden om effekterne af en fast forbindelse. Det sker ved at lave analyser, rapporter og undersøgelser om blandt andet økonomiske effekter, arbejdsmarkedseffekter, trafik, finansieringsformer etc.

Organisatorisk består AlsFynBroen af en styregruppe, en komité og et sekretariat med to medarbejdere. Komitéen rådgiver styregruppen og bidrage til projektets overordnede retning.

Se styregruppe og komité her. Læs mere og find fakta om AlsFynBroen på www.alsfynbroen.dk