Et flertal i Folketinget har med den nye infrastrukturaftale afsat 20 millioner kroner til en statslig forundersøgelse af en fast AlsFyn-forbindelse.

Det er et kæmpe skridt mod at gøre en fast forbindelse til virkelighed.

I dag har et bredt flertal i Folketinget indgået en ny aftale om fremtidens infrastruktur i Danmark. Et element i den aftale er 20 millioner kroner til en statslig forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Og netop en forundersøgelse har været et af de helt store delmål for AlsFynBroen – et samarbejdsprojekt mellem Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommuner etableret i 2017.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er borgmester Hans Stavnsager (S) meget begejstret over aftalen.

”Det er lige netop det her, vi har arbejdet for, og nu ser jeg frem til, at vi bliver endnu klogere på projektet. Skal det være bro eller tunnel, og hvordan får vi bedst muligt opgraderet vejen mellem Faaborg og Odense? Det er centrale spørgsmål, som en forundersøgelse vil give os svar på, og det er selvsagt helt afgørende, at beslutningerne om en AlsFyn-forbindelse bliver truffet på et fuldt oplyst grundlag. Derfor er jeg rigtig glad for, at der nu kommer en statslig forundersøgelse,” siger Hans Stavnsager.

Fortsætter arbejdet for fast forbindelse
I Sønderborg Kommune er borgmesterkollega Erik Lauritzen også henrykt over forundersøgelsen.

”En fast forbindelse har været et stort ønske i mange år, og derfor er jeg rigtig glad for forundersøgelsen, som bringer os et vigtigt skridt tættere på at blive landfast med Fyn,” siger han og tilføjer om næste skridt for projektet:

”Det er stort, at der nu kommer en forundersøgelse, og det skal vi fejre. Men det er jo ikke det endelige mål, og der er stadig et stykke vej til, at en bro eller tunnel står færdig. Så vi vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde for sagen og gøre vores til, at en forundersøgelse bliver startskuddet på en proces, der ender med en fast forbindelse.”

Rykker op i en ny liga
Også Jørgen M. Clausen, formand for AlsFynBroens styregruppe, er glad.

”Det er en fantastisk nyhed for hele Fyn og Sønderjylland, at der kommer en statslig forundersøgelse. Vi er nu rykket op i en helt ny liga af infrastrukturprojekter og har taget et stort skridt nærmere en fast forbindelse,” siger han.

Jørgen M. Clausen ser AlsFynBroens faktabaserede tilgang som årsagen til succesen med at gå fra ukendt projekt til statslig forundersøgelse på kun fire år.

”Da AlsFynBroen startede, var der få uden for lokalområdet, der kendte vores projekt. Nu har vi fået en statslig forundersøgelse, og det tilskriver jeg, at vi gennem de seneste år er kommet ud over rampen med analyser og rapporter, der har vist et kæmpe potentiale i at forbinde vores to landsdele. Det har de også bemærket på Christiansborg, og i dag er en stor dag for vores projekt og for drømmen om en fast forbindelse.”


Kontaktinformation
Christoffer Voss, kommunikationsansvarlig i AlsFynBroen, 72 53 11 76.