Rynkeby, Lactosan og KAMI slutter sig til AlsFynBroens komité. Fantastisk med opbakning fra det lokale erhvervsliv, siger borgmester Hans Stavnsager

I november kom en hel række af nationale aktører med i AlsFynBroens komité – blandt andre Dansk Metal, Dansk Industri og flere folketingsmedlemmer.

Nu bliver komitéen, der arbejder for en fast forbindelse mellem Als og Fyn, igen udvidet med nye medlemmer. Denne gang er det repræsentanter for tre store, lokale virksomheder i Faaborg-Midtfyn, som bliver en del af projektet.

Det drejer sig om Peter Frank Andersen, CEO i Rynkeby Foods A/S, Jørn L. Frandsen, CEO i Lactosan, og Claus E. Eskildsen, partner i KAMI. Sidstnævnte virksomhed er fra Faaborg, mens de to førstnævnte er placeret i Ringe.

Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune og en del af AlsFynBroens styregruppe, er glad for opbakningen fra det lokale erhvervsliv.

”Det er et stort rygstød for AlsFynBroen, at tre store og kendte virksomheder fra Faaborg-Midtfyn nu kommer med i komitéen. Det beviser, at der er krummer i projektet, og at det ikke kun er fra politisk side, men i høj grad også ude i virksomheder, at man kan se mulighederne og perspektiverne i at bringe Fyn tættere på Als, Sønderjylland og Nordtyskland. Så vi er rigtig glade for at kunne byde de tre nye medlemmer velkomne i komitéen.”

Citater fra de tre nye medlemmer

Peter Frank Andersen, CEO i Rynkeby Foods A/S:
”Der er nogle enormt spændende perspektiver i at binde Syddanmark sammen på en ny måde, og jeg kan rigtig godt lide visionen i en AlsFyn-bro. Den fortjener at blive forfulgt, og det arbejde vil jeg gerne bidrage til,” siger han og tilføjer:

”For os i Rynkeby vil en fast forbindelse betyde lettere adgang sydpå, hvor vi får en del af vores råvarer fra. Og så vil den gøre det lettere for os at tiltrække arbejdskraft. Samme fordele vil mange andre fynske virksomheder få, og jeg er sikker på, at en fast forbindelse vil gøre det fynske jobmarked mere interessant til gavn for virksomheder, kommuner og Fyn som helhed.”

Jørn L. Frandsen, CEO i Lactosan:
”Det er væsentligt, at vi får bundet Danmark bedre sammen, og jeg kan kun hilse det velkomment, at vi får udvidet vores infrastruktur i det syddanske. En fast AlsFyn-forbindelse vil være en økonomisk gevinst og gøre det nemmere at få arbejdskraft til Fyn. Så jeg havde ikke brug for megen betænkningstid, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i komitéen,” siger han.

Claus E. Eskildsen, partner i KAMI:
”Som arbejdsgiver på Sydfyn ser jeg store muligheder i en hurtigere og lettere adgang til Sønderjylland og det nordtyske marked – både når det kommer til at afsætte vores produkter og til at tiltrække arbejdskraft. Jo flere arbejdspladser, der er i området, jo lettere er det for os at skaffe de medarbejdere, vi har brug. Der skal jo være jobs til to, hvis vi skal tiltrække arbejdskraft og tilflyttere til Sydfyn.”

Om AlsFynBroen

AlsFynBroen er et samarbejdsprojekt mellem Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, som startede i 2017. Formålet med samarbejdet er at fremme realiseringen af en fast Fyn-Als forbindelse og at indsamle og formidle viden om effekterne af en fast forbindelse.

Organisatorisk består AlsFynBroen af en styregruppe, en komité og et sekretariat med to medarbejdere. Komitéen rådgiver styregruppen og bidrager til projektets overordnede retning. Se styregruppe og komité her. Læs mere og find fakta om AlsFynBroen på www.alsfynbroen.dk.

For flere kommentarer eller oplysninger, kontakt:

Jes Schwartz-Hansen, sekretariatschef i AlsFynBroen, jesw@sonderborg.dk, 27 90 38 19

Christoffer Voss, kommunikationsansvarlig i AlsFynBroen, chvos@fmk.dk, 72 53 11 76